🔢 قسمت اول
🔻تغییر چرخه منفی فکر کار بسیار سختی است و فرایندی است که نیازمند زمان است.
🔻شایان ذکر است که تکرار کلیشههایی که معمولاً توسط کتابها پیشنهاد میشود (مثل «من به اندازه کافی خوب هستم! من خیلی باهوشم! مردم من را دوست دارند!) در واقعیت میتواند تاثیری منفی بر تصور شما از خودتان داشته باشد.
🔻 مثبتاندیشی این نیست که عینکی به چشمهایتان بزنید که همه جا را خوشرنگ نشان میدهد و همه چیزهای منفی که در زندگی با آنها روبهرو میشوید را نادیده بگیرید. این رویکرد به همان اندازه نادیده گرفتن مثبتهای زندگی ویرانگر است.
🔻تعادل، با مقدار سالمی واقعگرایی، رمز کار است.
❓ پس وقتی خود را درگیر افکار منفی دیدید، چه باید بکنید؟
✔️ با قدمهای کوچک شروع کنید
🔻از اینها گذشته، میخواهید یک عادت جدید را وارد زندگیتان کنید و درست مثل کسی که میخواهد یک رفتار جدید را در خود ایجاد کند، این کار زمان میبرد.
🔻سعی کنید اول یک قسمت از زندگیتان که بیشتر تحتتاثیر منفیگرایی است را شناسایی کنید.
🔻ممکن است درمورد وضعیت ظاهریتان یا درسیتان منفی فکر کنید. وقتی با یک بخش خاص از زندگیتان شروع کنید، در طولانیمدت تغییراتی که در خود ایجاد میکنید بادوامتر خواهند بود.
🔻تصور کنید تصمیم گرفتهاید بر افکار منفی که درمورد وضعیت درسیتان دارید، تمرکز کنید. قدم بعدی این است که هر روز زمانی را به ارزیابی افکارتان اختصاص دهید، وقتی میبینید که افکار انتقادی درمورد خودتان دارید، یک لحظه صبر کرده و به آنها خوب فکر کنید.
🔻بااینکه ممکن است بخاطر گرفتن یک نمره بد در امتحان ناراحت باشید، آیا سرزنش کردن خودتان دردی را درمان میکند؟ آیا راهی برای ایجاد یک تغییر مثبت در موقعیت وجود دارد؟
🔻بااینکه در این امتحان خود کار نکردهاید، حداقل میدانید که برای امتحان بعدی چطور باید برای درس خواندن زمان بندی کنید.
✔️ مراقب مکالمات منفی با خودتان باشید
🔻وقتی مکالمه درونیتان میگوید شما هیچوقت تکالیفتان را انجام نمیدهید یا کارتان سخت است، راهی برای پیدا کردن دیدگاهی مثبتتر نسبت به موقعیت پیدا کنید.
🔻مثلاً اگر درگیر نوشتن یک مقاله تحقیقی هستید، به دنبال راههایی باشید که بتوانید برنامهتان را طوری تغییر دهید که وقت بیشتری برای این پروژه داشته باشید تااینکه اسیر نومیدی شوید.
🔻وقتی انجام کاری به نظرتان سخت میرسد، به این فکر کنید که شاید بتوانید برای انجام آن از کسی کمک بگیرید.
🔷 شاید بتوان برای موفقیت در کنکور، عوامل متعددی را برشمرد، اما در بین آنها مواردی وجود دارد که برای کسب نتیجهی بهتر در کنکور نقش مهمتری را ایفا میکنند:
1⃣ تلاش و کوشش مستمر
2⃣ استمرار و پشتکار مداوم :
🔹داشتن افتوخیز زیاد در ساعتهای مطالعاتی موجب به هم خوردن ریتم برنامهریزی خواهد شد.
3⃣ برنامهریزی درسی :
🔹 به عنوان نقشهی راه محسوب میشود و در رسیدن به موقع و حتی سریعتر به هدف کمک زیادی خواهد کرد.
4⃣ یادگیری عمیق مفاهیم درسی :
🔹 این عامل موجب میشود فراموشی مطالب به حداقل ممکن برسد و در صورت تغییر نحوهی طرح سؤالات کنکور بتوانید پاسخگوی اکثر سؤالات باشید.
5⃣ مرور منظم مطالب درسی :
🔹 مرور باعث یادگیری بیشتر مفاهیم درسی شده و میتوانید در مدتزمان کمتری به تستها پاسخ دهید.
6⃣ شرکت منظم در آزمونها :
🔹شرکت در آزمونها باعث میشود در تمام مباحث کنکور به مشکلات علمی و غیر علمی خود پی ببرید و در ضمن با این کار هنر صحیح آزمون دادن را هم تمرین کنید.
7⃣ حرکت طبق برنامهی درسی آزمونها :
🔹حرکت کردن با طرح درس آزمونها موجب میشود یک برنامهی منسجم داشته باشید و هیچ فصل یا مبحثی از قلم نیفتد و در صمن بتوانید در فاصلههای زمانی مناسب مباحث خواندهشدهی قبلی را هم مرور کنید.
8⃣ بررسی و تحلیل دقیق آزمونها :
🔹 این امر به هر داوطلب کنکوری کمک میکند که به طور کامل به نقاط ضعف و قوت خود در مفاهیم و مباحث مختلف درسی پی برده و با تغییر در روند برنامهریزیهای آیندهی خود، سعی در برطرف کردن آنها کند.
9⃣ خلاصهنویسی و کلاسور ارزیابی :
🔹در آزمونهای جامع و بهخصوص یک هفته مانده به کنکور بهترین زمان برای مرور خلاصهنویسی و کلاسور ارزیابی و تحلیل آزمونها است تا با این کار بتوانید با حداقل فرصت زمانی مهمترین نکات درسی خود را مرور کنید.
🔟 یادگیری شیوههای صحیح مطالعه و آزمون دادن :
🔹با دانستن تکنیکهای فوق میتوانید در مدتزمان کوتاهتری مباحث درسی را یاد گرفته و مرور کنید و به حداکثر نتیجهی مطلوب در کنکور دست یابید