1⃣:برنامه روزانه خود را از مشاور بگیریم و بدانیم که در چه ساعتی چه مبحثی از یکدرس باید خوانده شود…
2⃣:قبل شروع خواندن یکمبحث زمانی را که باید به ان اختصاص بدیمرو مشخص کنیم؛به طور مثال برای خواندن و تست زدن یک درس فلسفه ۱/۵ساعت درنظرمیگیریم(زمان کلی)
3⃣:بهطور مثال اگر شما هر ۵صفحه را در حالت عادی در ۳۰دقیقه میخوانید اینجا بیاید بگویید باید در۲۰دقیقه بخوانم،با اینروش سرعت ودقت شما افزایش وحواس پرتی شما کاهش میابد…
4⃣:همیشه موقع خوندن قلم به دست باشید،نیازی نیست تمام متن کتابی که میخوانید بنویسید اما برای بهبود روند مطالعه وبازدهی بیشتر درصورتی که به جملات مهمی رسیدیم ان را روی ی کاغذ مینویسیم نه به صورت مرتب بلکه فقط مینویسیم که یاد بگیریم(دقت شود این خلاصه نویسی نیست،چون خلاصه نویسی در حین یادگیری صورت نمیگیرد!!)
5⃣:سعی کنیم قبل شروع خواندن تمام وسایل مورد نیاز(کتاب،جزوه،خودکار،کاغذ،نور مناسب و ….)فراهم کنیم تا موقع خواندن مشکلی نداشته باشیم..
6⃣:وسایل متفرقه(تلفن،تلویزیون و شلوغی های دیگر) را از خودمان دور کنیم…
7⃣:اگر زیاد حواسمان پرت میشود باید یک کاغذ کاملا سفید کنار خود بگذاریم و هر چیزی را که ذهنمان را در ان لحظه مشغول کرده بود روی آن یادداشت کنیم،شاید در یک ساعت خواندن۵۰مورد پیش بیاید!!!عیبی ندارد ما انها را مینویسیمروی کاغذ وکاغذ را کنار میگذاریم تا ذهنمان از افکار منفی تخلیه شود…
✅ یکی از عادت های بد ما کنکوری ها اینه که همیشه خودمون رو با بقیه مقایسه می کنیم … همیشه به این فکریم که از بقیه عقب تریم و همین فکرها باعث میشه انگیزه و امیدمون رو از دست بدیم …
✅ یادتون باشه بچه ها هر کس یک سری توانایی های خاص رو می تونه توی خودش تقویت کنه که از توانایی بقیه هم بهتر باشه ، اگه خدا آرزوی رسیدن به یک هدف رو توی دلتون انداخته حتما شما رو لایق رسیدن به این هدف دونسته ؛ فقط کافیه راهش رو پیدا کنی .
✅ برای اینکه بهترین بشی نباید خودتو با بقیه مقایسه کنی ، باید سعی کنی هر روز از روز قبلیت بهتر باشی ، بهتر بخونی ، اشتباهاتتو رفع کنی و یک نمونه بی نقص از خودت رو به نمایش بزاری …
✅ وقتی با خودت رقابت کنی کم کم می تونی از ” دیگران ” هم به صورت نا خود آگاه جلو بزنی … پس منتظر چی هستی ؟ اشتباه های هر روزت رو تکرار نکن و سعی کن امروز بهتر از دیروز باشی.
منظور از تعادل، داشتن تعادل در همه ی زمینه های مطالعه است. تعادل های مطالعاتی شما متناسب با شخصیت آموزشی شما و اهدافی که دارید با سایر دانش آموزان متفاوت است اما نکات مشترکی هم وجود دارد. شما باید
بتوانید با توجه به شخصیت آموزشی وزمینه و پایه ی درسی و نیازها و اهدافی که دارید تعادل های مربوط به خودتان را تنظیم کنید.
چند نمونه از تعادل های مطالعاتی:
تعادل بین درس های عمومی و اختصاصی
تعادل بین مطالعه و تمرین و حل مساله
تعادل بین خواندن و بازیابی
تعادل بین حل مسائل تشریحی وتمرین تستی
تعادل بین مطالعه ی کتاب درسی و جزوه های معلم و یادداشت های کلاسی
تعادل بین کلاس رفتن و درس خواندن خودتان
تعادل بین مطالعه ی درس های پایه و پیش دانشگاهی ( این مورد برای کنکوری هاست )
تعادل در توجه به نقاط قوت و نیازها و چالش ها
این فهرست را می توان ادامه داد، اما افزودن بر این مجموعه ممکن است سبب آشفتگی شود. شما می توانید از این فهرست چند مورد را که مهم تر می دانید انتخاب کنید و یا یکی دو مورد بر آن بیفزایید.
تعادل مطالعاتی، باعث رفع نقاط ضعف و اصلاح آنها و همچنین بهبود نقاط قوت شما میشود و در نهایت با بالا بردن سطح درسی و انگیزشی، شما را در مسیر موفقیت قرار دهد.