1. داشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت
اهداف رو به دو صورت بنویس؛اهداف این هفته، اهداف این ماه
یعنی برای خودت بودجه بندی مشخص داشته باش که طی یک هفته و یک ماه چه درس هایی رو باید مطالعه کنی و چه تستایی باید بزنی…اگه در آزمون های آزمایشی شرکت کردی این اهداف مشخص هستند که همون بودجه بندی مباحث هر آزمونه .
2. طبقه بندی اهداف بر اساس اولویت؛ یعنی با توجه به نقاط ضعف و قوتت و رشته ی تحصیلیت مشخص کن تسلط در کدوم درس برای قبولی کنکور در اولویت قرار میگیره. مثلا در رشته تجربی برای قبولی پزشکی کسی که زیستش خوبه ولی شیمی و فیزیک ضعیفی داره بعد زیست ، شیمی در اولویت قرار میگیره و بازه های زمانی درس شیمیو باید افزایش بده.
3. تناسب با توانمندی ها؛ ببین در چه ساعاتی از روز توانایی یادگیریت بیشتره، درس هایی که در اولویت قرار دارن و یا ضعف داری رو در این ساعات مطالعه کن.
4. تعیین زمان دقیق؛ برنامه ت باید روشن و دقیق باشه یعنی ساعات مطالعه و تست زنیتو از قبل به طور دقیق مشخص کن.
5. داشتن تنوع در برنامه؛ دروسو به صورت متنوع بچین یعنی یک نصف روز یا یک روز کامل رو برای مطالعه فقط یک درس اختصاص نده. دروس حفظیو پشت هم نذار. دروس حل کردنی مثل فیزیک و ریاضی رو همینطور. مثلا زیست، ریاضی، ادبیات، فیزیک، شیمی چینش متعادلیه.
6. در چینش برنامه از ایده آل نگری اولیه دوری کن برنامه ریزی رو متناسب با وضعیت فعلیت بچین و به تدریج به سمت برنامه ایده آل سوقش بده.
7. اصل انطاف پذیریو رعایت کن. ساعاتی از هفته رو خالی قرار بده تا اگه جایی به برنامه ت نرسیدی بتونی جبران کنی.
8. اصل هشتم ، اصل آخر یعنی بازخورد گرفتنه، برنامه ت رو در پایان هر هفته ارزیابی کن تا اشکالاتی که طی اجرا متوجهش شدی رو برطرف کنی.
✅ حتما برنامه های خودتون رو با این معیارها بررسی کنید تا ضعف های برنامتون رو بشناسید.
دوستای کنکوری سلام،همون طور که میدونید مهم ترین درس تو رشته ی تجربی زیسته،پس ساعت و نحوه ی مطالعشم باید براتون بالاترین اهمیتو داشته باشه،پس باید به یه سری نکات توجه کنید:
🔸اول اینکه شروع خوندن مبحث جدید باید با یه خوندن سریع و تیتروار همراه باشه،اینجوری یه برداشت کلی از درس پیدا میکنید
🔸بعد از خوندن سریع،حالا شروع کنید از ابتدای درس جدید با دقت و ریز بخونید و جمله به جمله و کلمه به کلمه رو تحلیل کنید و با جاهای دیگه ی کتاب ترکیب کنید،میتونید برای این کار از کتاب کمک اموزشی خوب هم استفاده کنید ولی پیشنهادم اینه که دفعه ی اول که میخواید بادقت بخونید حتما حتما خودتون کتابو تحلیل کنید
🔸بعد از اینکه کم و بیش به کلیت مبحث جدید مسلط شدید برید سراغ تست،میتونید ار تستای ساده تر و خط به خط شروع کنید و کم کم برسید به تستای مفهومی و ترکیبی،تو این مرحله میتونید بعد اتمام زمان تست زنی که تو برنامتون هست کتابم مرور کنید،توی این مرحله قسمتای فرار تثبیت میشن
🔸دیگه زیست از این جا به بعد همش میشه مرور و تست،تو آزمونای مختلف میتونید آموخته هاتونو بسنجید روی نقاط ضعفتون بیشتر کار کنید نقاط قوتتون هم حفظ کنید
🔸یه نکته ی دیگه هم که لازمه بگم اینه که میشه برای شروع خوندن مبحث جدید همراه با خوندن تیتروار تعدادی تست خط به خط هم بزنید،این روش هم مفیده
🔸و آخرین نکته این که اشتباهاتتون تو آزمون هارو حتما آنالیز کنید و یه جا یادداشت کنیدو هر چند وقت مرورشون کنید
💢اگه این روش هارو به صورت درست برای درس زیست پیاده کنید مطمئنا نتیجه میگیرید
موفق باشید✋