• خانه
  • چرا به اندازه کافی باید بخوابیم؟

چرا به اندازه کافی باید بخوابیم؟

چرا به اندازه کافی باید بخوابیم؟

به اندازه کافی خوابیدن !😴

یک مطالعه 25ساله نشان داد که خواب کمتر از 6 ساعت در شب در میانسالی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهد.

نتایج نشان داد افرادی که در سنین 50 و 60 سالگی 6 ساعت یا کمتر می خوابند نسبت به افرادی که 7 ساعت یا بیشتر می خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

حتی یک شب بد خوابیدن بسیار مضر است. در سال 2017، دانشمندان نشان دادند که افراد میانسال سالمی که فقط یک شب خواب ضعیف داشتند ، مقادیر زیادی پلاک بتا آمیلوئید ایجاد کردند. آمیلوئید بتا یک ترکیب پروتئینی است که ارتباط بین سلول‌های مغز را مختل می‌کند و در نهایت سلول‌ها را با تجمع در مغز از بین می‌برد.

مهم ترین اهمیت خواب برای قبولی در کنکور چیست؟

بالا رفتن هوشیاری

اگر در طول شب راحت بخوابید، در طی روز هم انرژی و آمادگی بیشتری برای انجام کارهایتان دارید. هر چه کیفیت خوابتان بیشتر باشد، انرژی شما در طول روز، بالاتر خواهد بود. در نتیجه احساس کسالت و خستگی نخواهید کرد. بنابراین به صورت مفیدتری می‌توانید درس بخوانید و تست بزنید.

بهبود عملکرد مغز با خواب منظمعلاوه بر جا دادن خوراکی‌های موثر برای تقویت حافظه در رژیم غذایی دوره کنکور، خواب اندازه و عمیق در شب امتحان و البته در دوران درس خواندن برای کنکور هم می‌تواند به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک کند. زمانی که می‌خوابید، مغز فرصت دارد که اطلاعات را طبقه‌بندی و تثبیت کند.

اگر نتوانید به خوبی بخوابید، مطالعه‌هایی که در طول روز انجام داده‌اید، به صورت درست و منطقی، پردازش نخواهند شد. بنابراین در این فاصله اطلاعاتی را که از طریق درس خواندن و مطالعه در حافظه کوتاه مدت خود ذخیره کرده‌اید، به حافظه بلندمدتتان منتقل و ثبت خواهد شد.

تاثیر خواب بر وزن فرد کنکوری

شاید خیلی‌ها به این موضوع دقت چندانی نکنند ولی خواب کم یا زیاد، می‌تواند به کاهش یا افزایش غیر معمول وزن منجر شود. اختلال در پروسه و روند ترشح هورمون‌ها می‌تواند بر وزن فرد موثر باشد. برای این که وقتی پشت کنکوری هستید دچار افزایش وزن نشوید، ۴ ساعت قبل از خواب، از خوردن غذا بپرهیزید تا بدنتان در طول شب بتواند خواب راحت‌تری را تجربه کند.

کاهش استرس و اضطراب کنکور

بسیاری از کنکوری‌ها به جای بیدار شدن در صبح زود، شب‌ها را دیرتر می‌خوابند و در نتیجه روز خود را دیرتر شروع می‌کنند. اما دیر خوابیدن باعث ایجاد مشکلات جسمی متعدد در فرد می‌شود. بالا رفتن فشار خون، تپش قلب، اختلال در عملکرد ارگان‌های بدن و ترشح هورمون‌ها، از عوارض نداشتن خواب مناسب و کافی است. خواب مفید شبانه تا حد زیادی می‌تواند استرس را از کنکوری‌ها دور کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *