#معرفیرشتههآ 💁🏻♀💜
#دامپزشکی 👩🏻⚕👨🏻⚕
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
رشته دامپزشکی در دو زمینه فعالیت دارد:
شناخت، پیشگیری، ریشه کنی و درمان بیماریهای دام
شناسایی امراض مشترک بین دام و انسان
البته وقتی از دام در این رشته صحبت به میان میآید، شامل دامهای کوچک و بزرگ، طیور (پرندگان) و سایر موجوداتی میشود که بشر از آنها برای تغذیه استفاده میکند؛ مانند زنبور عسل، کرم ابریشم و …
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 👁
—⟨ دامپزشکی در یک نگاه ⟩—
دانشجوی دامپزشکی در دانشگاه دانش پیشگیری از بیماری و معالجه دامها و حیوانات بیمار را فرا میگیرد. همچنین در رشته دامپزشکی در خصوص دانش تغذیه انسان مطالب مختلفی فرا گرفته میشود.
جالب است بدانید آنطور که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده هدف نهایی دامپزشکی تنها درمان حیوانات نیست، بلکه فراگیری علم تغذیه انسان و دام است.
دامپزشک با انجام واکسیناسیون، مانع مرگ و میر دامها شده و به تولید فرآورده های دامی و تامین مواد پروتئین موجود در زنجیره غذایی انسانها کمک میکند.
دانشجویان علم دامپزشکی بر خلاف تصور عموم بازار کار گسترده ای پیش روی خود دارند. برخی از دانشجویان میتوانند درمانگاه خصوصی تاسیس کنند و به معالجه حیوانات خانگی بپردازند.
عده دیگری از دامپزشکان در باغ وحشها و مناطقی که دامپروری در آن رواج دارد مشغول به کار میشوند.
دامپزشکان علاوه بر معالجه دامها و حیوانات بیمار، بر روی بیماریهای مشترک بین انسان و دام پژوهش میکنند.
برای مثال پژوهشهای بسیاری از سوی دامپزشکان در خصوص تب زرد و مالاریا انجام شده است، که بیماری مشترک بین دام و انسان استهمچنین از طریق پژوهشهای دامپزشکان مطالعات گسترده ای در خصوص بیماریهای قلبی بشر، پیوند عضو و درمانهای دارویی انجام شده است.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _👩🏻⚕📚
—⟨رشته دامپزشکی برای دختران⟩—
رشته دام پزشکی شامل سهمیه بندی جنسیتی نمیشود و این رشته ظرفیت پذیرش جنسیتی ندارد. البته تصور عموم همچنان مخالف پذیرش این شغل برای دختران و خانمهاست. از طرفی اقبال دختران به رشته دام پزشکی بالاست.
در سالهای گذشته بسیاری از دانشجویان دختر وارد بازار کار دامپزشکی شدند و توانستند گوی سبقت را از پسران بربایند. دختران میتوانند در طبابت، مسئولیتهای فنی و کار در شرکتهای واردات و پخش دارو و واکسنهای دامپزشکی فعالیت کنند البته محدودیتهایی وجود دارد که ممکن است خود دختران علاقهای به برخی از مشاغل دامپزشکی نداشته باشند. برای مثال گفته میشود کار در شرکتهای دارویی شرایطی دارد که در شان دختران و زنان ایرانی نیست و بهتر است دکتر دامپزشک در محیط بهتر و با حقوق بالاتری مشغول شاغل شود.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _💸
—⟨درامد رشته دام پزشکی درایران⟩—
کارشناسان معتقدند بازار کار دامپزشکی رشد خواهد داشت و نیاز به دامپزشک در سالهای آینده بیشتر از گذشته خواهد شد.
دانشجوی فارغ التحصیل رشته دامپزشکی میتواند فعالیتی را خودش آغاز کند و حتی در این زمینه کارآفرینی کند.
تاسیس کلینیک درمانی دامپزشکی از معمول ترین مشاغلی است که میتوان با مدرک دامپزشکی تاسیس کرد.
اگر دانشجوی رشته دام پزشکی شغلی مناسب با رشته اش پیدا کند، درآمد رشته دامپزشکی درآمد بدی نیست.
براساس مصوبه انجمن صنفی مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی دامپزشکی استان تهران در سال 1398 حداقل حقوق ماهیانه متخصصان فنی بهداشتی با مدرک دکتری عمومی دامپزشکی در کلان شهرها حدود 4 میلیون و 600 هزار تومان است.
این حقوق با توجه به مدرک تحصیلی،
ضریب سختی کار، شب کاری یا کار در شهرهای کوچکتر افزایش پیدا میکند. برای مثال اگر دامپزشک متخصصی به صورت شبانه روزی در کشتارگاه شهری غیر از مرکز استان شاغل باشد، حقوق دریافتی به حدود 9 میلیون و 260 هزار تومان افزایش پیدا می کند.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _👩🏻⚕
⟨چه افرادی دررشتهدامپزشکیموفقمیشوند⟩
قبل از هر چیز باید به این رشته علاقه داشته باشد این فرد باید در دروس مدرسه به علوم و زیست شناسی علاقه داشته باشد.
دانشآموزان قبل از ورود به رشته دام پزشکی باید بدانند که بیمار آنها حیوانی زبان بسته است که قادر به گفتن درد خود نیست. پس باید قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته باشند.
همچنین برای شناخت بهتر بیماریها تسلط به زبان انگلیسی خیلی مهم است.
داشتن قدرت بدنی بالا و همچنین سلامت بدنی از شروط لازم برای ورود به این رشته پر مخاطب است.
6داشتن حس دلسوزی و اعتماد به نفس اصلیترین ویژگیهایی است که دامپزشک باید داشته باشد، همچنین دانشجو باید توانایی برقراری ارتباط و تصمیم گیری مناسب با صاحبان دام داشته باشد.
دامپزشک باید به عنوان یک انسان خودش را مسئول بداند و هم نجات جان انسانها و هم جان حیوانات برای او مهم باشد.