#معرفیرشتههآ 💁🏻♀💜
#هتلداری🏬👩🏻💼
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
رشته هتلداری یک رشته خاص، شیک و فانتزی به حساب می آید. این شغل با بسیاری از فرصت های هیجان انگیز و چالش برانگیز همراه است. یکی از مزایای این رشته آشنایی با فرهنگ بسیاری از مردم کشورها و روحیات مختلف آن ها است. همین موضوع سبب شده است که انگیزه برای قبول شدن در این رشته بین داوطلبان بیشتر شود و این انگیزه فردی سبب پیشرفت و موفقیت آنها می شود. داوطلبان کنکور سراسری برای انتخاب هر رشته نیاز دارند تا اطلاعات کاملی درباره آن رشته به دست بیاورند.
—❮ ماهیت رشته هتلداری ❯—
دانشجویان رشته مدیریت هتلداری باید بدانند که این صنعت بیشتر با اقامت مهمان سر و کار دارد. در حقیقت، صنعت هتلداری نه تنها به هتل ها و استراحتگاه های لوکس مربوط می شود ، بلکه شامل اقامت یک شبه در مهمانخانه ها، متل ها، مسافرخانه ها و خوابگاه ها به عنوان انواع اقامتی کوتاه مدت است. هدف اصلی هتل ها تهیه غذا، نوشیدنی، خدمات و سرپناه در هنگام مسافرت به خانه های دور از خانه است.
به همین دلیل دانشجویان رشته مدیریت هتلداری در طی دوران تحصیل با مواردی مانند منو شناسی و منو نویسی، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، رزواسیون، نحوه تقسیم کار در این مؤسسات، شناخت مواد غذایی و میزان انرژی آن، تهیه انواع غذاها و شیرینی ها، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه، بهداشت مواد غذایی و هرآن چیزی که برای اداره کردن هتل است، آشنا می شوند. مدیریت هتل، باید تمام جوانب مدیریت هتل را در بر گیرد.
—❮تواناییهایلازمبرایورودبهرشتهمدیریتهتلداری❯—
مدیریت هتل شامل مدیریت هر چیزی است که مربوط به صنعت هتل باشد. اگر می خواهید در این کسب و کار جایگاه خود را بدست آورید، باید با تمام فنون مدیریت یک هتل تجاری از جمله بازاریابی، مدیریت هتل، مدیریت پذیرایی، خانه داری و حسابها آشنا شوید. دانشجویان این رشته باید بدانند که که علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی باید به یک زبان دوم که می تواند عربی، آلمانی یا فرانسوی باشد، تسلط داشته باشند.
موضوع مهم دیگری که بر تسلط به زبان برای یک فارغ التحصیل رشته هتلداری ارجعیت دارد، این است که از روابط اجتمائی خوبی داشته باشد تا به خوبی با مسافران و یا به عبارتی مهمانان هتل خوب برخورد کند و رضایت آن ها را جلب کند.
—❮بازارکار و آینده شغلی رشته هتلداری در ایران❯—
ساعات کاری مدیران هتل معمولا به صورت تمام وقت بوده و حتی شامل آخر هفته ها و تعطیلات عمومی نیز می باشد. همچنین با افزایش حجم سفر ها در هنگام تعطیلات نوروز و تابستان حجم کاری این افراد سنگین می شود. محیط کاری این حرفه بسیار تمیز، شیک و تشریفاتی است و همین عامل سبب شده است این رشته برای افراد جذاب باشد. با توجه به گسترش صنعت جهانگردی در کشور، هر ساله شاهد ایجاد فرصت های شغلی خوبی در این حوزه به صورت تخصصی هستیم. هر چه ارتباط کشور ما با دیگر کشور ها بیشتر شود، توریست بیشتری وارد کشور می شود و ما به هتل ها و در نهایت مدیر های هتل بیشتری نیاز داریم. اگر علاقه مند به آشنایی با بازارکار دیگر رشته های مدیریت مانند رشته مدیریت امور بانکی، رشته مدیریت بازرگانی، رشته مدیریت مالی، رشته مدیریت دولتی، رشته مدیریت صنعتی، رشته مدیریت امورگمرکی، رشته مدیریت بیمه هستید،وظایف فارغ التحصیلان رشته مدیریت هتلداری
وظایف هر سمت شغلی در رشته مدیریت هتلداری متفاوت است. به عنوان مثال مدیران ارشد هتل بیشتر درگیر کارهای اداری و دفتری هستند، اما مدیران داخلی هتل غالبا با مشتریان و کارمندان ارتباط دارند. مسئولیت های معمولی این حرفه عبارتند از:
—❮فرصتهای شغلی رشته مدیریت هتلداری❯—
مدیریت هتل، مدیریت گردشگری و جهانگردی، مدیریت تشریفات، مدیریت غذا و نوشابه، صندوق داری هتل، مهمانداری هواپیما، قطار، کشتی های مسافرتی، رزرویشن هتل، آشپزی و قنادی، واحدهای پذیرایی و اقامتی، موسسات ملی و جهانگردی، شرکت های حمل و نقل هوایی به عنوان تور لید، کارمند فروش بلیط و…کار در هتل ها، پانسیون ها و مراکز اقامتی دولتی و غیر دولتی، مدیر یا کارمند پذیرایی در رستوران ها، تالارها، کافی شاپ ها، متصدی امور پذیرش و اطلاعات، متصدی امور طبقات و منسوجات، متصدی اماکن عمومی، متصدی لاندری، متصدی خانه داری، متصدی امور پذیرایی در هتل، متصدی آماده سازی غذا و شیرینی، متصدی آماده سازی غذا و شیرینی، کنترل کننده هزینه های غذا و نوشابه در هتل.
—❮درآمدوحقوق رشتهمدیریت هتلداری در ایران❯—
میزان در آمد این رشته به میزان رونق صنعت گردشگری بستگی دارد. هرچه صنعت توریسم بیشتر رونق بگیرد درآمد افراد شاغل در این رشته هم افزایش می یابد.
میزان حقوق این مدیران هتل بسته به سابقه کاری، نوع هتل، سمت کاری، شیف کاری و … متفاوت است. حداقل حقوق برای افراد شاغل در این حوزه از 3 میلیون تومان شروع می شود.