#معرفیرشتههآ 💁🏻♀💜
#معماریداخلی👩🏻💼
رشته معماری داخلی مناسب چه کسانی است❓
رشته معماری داخلی همچون رشته مهندسی معماری، دارای دو جنبه هنری (زیبایی شناختی) و فنی است به طور در رشته های مرتبط با معماری، تلفیق هنر و فن همواره بهترین نتیجه را داشته است و تسلط فارغ التحصیلان به هر دو جنبه میتواند بازدهی بیشتری در بازار کار برای آنان به دنبال داشته باشد.
معماری داخلی دانشی است که در آن، فضاهای مختلف داخل یک ساختمان بر اساس استانداردها و ضوابط مربوطه، در یک نظام معمارانه طراحی میشوند. در واقع معماری داخلی، هنر طراحی قسمتهای مختلف داخل ساختمان به شمار میآید و در این رشته، اصل اساسی، توصیف فضاهای درونی ساختمان و ارتقای سطح سکونت در مکان بر اساس معیارهای انسانی است.
رشته معماری داخلی برای افرادی مناسب است که قدرت خلاقیت بالا، ذوق هنری و تخیل قوی برای ایدهپردازی داشته و علاقهمند به مبلمان و تزئینات فضاهای داخلی ساختمان باشند چراکه اصل اساسی مباحث مطرح شده در این رشته تحصیلی، پیرامون این موضوع قرار میگیرد.
همچنین افرادی که به جزئیات توجه میکنند و در حل مسائل به صورت خلاقانه تبحر دارند، میتوانند در این رشته تحصیلی موفقتر ظاهر شوند. در کنار همه این موارد، نباید نقش دانش فنی را نیز از یاد برد. به طور کلی داشتن خلاقیت و ذوق هنری در کنار آشنایی با روشهای فنی و اجرایی، به موفقیت هر چه بیشتر معماران داخلی کمک کند.
رشته معماری داخلی در عین تشابه در برخی ابعاد، دارای تفاوتهایی با رشته مهندسی معماری است. معماری داخلی صرفا به طراحی و ساخت فضاهای داخل ساختمان میپردازد درحالیکه مهندسی معماری به صورت کلی به این موضوع نگاه میکند با کلیات ساختمان چه از بیرون و چه از داخل در ارتباط است.
همچنین باید توجه داشت که مهندس معمار روند کلی ساختمان از جمله کاربری ساختمان، برنامه فیزیکی، لکهگذاری فضایی، سیرکولاسیون، پیریزی، سقفها، بازشوها و فرم کلی ساختمان را طراحی میکند ولی معمار داخلی به جنبههای زیبایی شناختی، کاربردی بودن، طراحی مبلمان و طراحی فضاهای داخلی بر اساس نیازها و شرایط محیطی می پردازد.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _🪜🧰
فارغ التحصیل رشته معماری داخلی در چه کارها و صنایعی میتواند شاغل شود❓
به طور کلی افرادی که در رشته های مرتبط با معماری فارغ التحصیل میشوند، هم میتوانند در آزمونهای استخدامی ادارات و موسسات مختلف شرکت کنند و هم میتوانند در بازار کار آزاد مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان رشته معماری داخلی می توانند دفتر طراحی شخصی تاسیس کنند و به طور مستقیم با کارفرمایان مشغول به همکاری شوند. همچنین میتوانند با معماران و شرکتهای مهندسی مختلف همکاری کنند و فعالیتهای طراحی و اجرایی انجام دهند. در ذیل شرح مختصری از فعالیتهای مرتبط با معماری داخلی آورده شده است:
👩🏻💼〰️تاسیس دفتر شخصی طراحی معماری داخلی
👩🏻💼〰️تاسیس شرکتهای مختلف مهندسی در زمینه طراحی معماری داخلی
👩🏻💼〰️کسب پروانه اشتغال به کار مهندسی از وزارت راه، مسکن و شهرسازی
👩🏻💼〰️همکاری بعنوان طراح معمار داخلی در شرکتهای معماری
👩🏻💼〰️طراحی معماری ساختمانهای مختلف بصورت پروژههای شخصی
👩🏻💼〰️طراحی داخلی ساختمان های مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
👩🏻💼〰️طراحی نمای ساختمانهای مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
👩🏻💼〰️نظارت بر اجرای پروژههای ساختمانی بصورت همکاری با دفاتر مختلف معماری
👩🏻💼〰️نظارت بر اجرای پروژههای شخصی
👩🏻💼〰️اجرای ساختمانهای مختلف بصورت همکاری با طراحان و سرمایهگذاران مختلف
👩🏻💼〰️استخدام به عنوان نقشهکش معماری در دفاتر مهندسی مختلف
👩🏻💼〰️مدلساز و طراح سهبعدی پروژههای معماری
👩🏻💼〰️متره و برآورد پروژه های ساختمانی
👩🏻💼〰️مشاور ساخت و ساز
👩🏻💼〰️تاسیس کلینیکهای ساختمانی و ارائه خدمات مربوط به مصالح ساختمانی
👩🏻💼〰️تدریس دروس تخصصی معماری به دانشجویان
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _🪜🧰
امکان ادامه تحصیل در رشته معماری داخلی
در خارج از کشور به چه صورت است❓
با توجه فراگیر بودن رشته معماری داخلی و کاربرد آن در سراسر دنیا، این رشته امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را نیز دارد. کشورهای اروپایی همچون انگلستان، آلمان، فرانسه، سوئد، دانمارک، ایتالیا به عنوان یکی از مهدهای معماری تا کشورهای همسایه همچون ترکیه در رشته معماری داخلی بصورت بورسیه تحصیلی و همچنین آزاد، بسته به شرایط خاصِ هریک، به جذب دانشجو می پردازند.