۱- کتاب درسی از اهمیت بسیار زیادی برخورداره…..میشه گفت با مطالعه کتاب درسی میتونین تا حد ۹۰ درصد سوالای کنکور رو جواب بدید….به شرطی که کاملا رو مطالبش تسلط داشته باشین و هر چی گفته رو بخونین و بفهمین… ببینین خیلی از سوالات شیمی داره جوری میشه که مثه جاخالی سوال میدن. پس مو به مو کتاب رو بخونین.
۲- کتاب کمک آموزشی خوب یه کتاب معروفه که همه کسانی که رتبه آوردن و نیاوردن اونو خوندن و ازش راضی هستن… آموزش شیمی مبتکران تالیف بهمن بازرگانی…. از نظر من این کتاب بهترین کتاب آموزشی که تو عمرم دیدم و خوندم….. با خوندن این کتاب و کتاب درسی فکر میکنم دیگه کلا شیمی رو بفهمین و قادر باشین هر گونه سوالی رو جواب بدین….د یگه نیاز به کتابهای در پیت و سی دی های استاد ………نیست…. ببینین کنکور شده بازار کسب درآمد سودجوها، گول تبلیغات کلاس های آن چنانی و سی دی های چند ده هزار تومنیو نخورین. شیمی مبتکران رو تهیه کنید و ببینین شیمی چقد شیرینه. به این نکته هم توجه کنید که این کتاب دو جلد متنوع داره. یکیش تسته و درسنامه یکیش کلا آموزشیه. یعنی انگار استاد جلوت وایستاده داره باهات صحبت میکنه!
۳- در مورد کتاب تست هم من از کتابهای مبتکران استفاده کنید که خیلی خوبن…
۴- توزیع تستای کنکور تقریبا بین ۳ سال یک نواخته یعنی از سال دوم و سوم و پیش به یک میزان سوال میاد….و تستای پیش هم به طور مساوی بین پیش ۱ و پیش ۲ توزیع شده….تعدادی تست محاسباتی دارین که این تعداد دارن زیاد میشن … بقیه تستا تقریبا جز تستای سرعتی محسوب میشن البته مواظب باشین که همه جا سرعت زیاد به خرج ندین… بعضی جاها از استثنا ها سوال میدن که ممکنه حواستون نباشه و اشتباه جواب بدین!
۵- برای مهارت در تستای محاسباتی باید تمرین کنین و تا میتونین تستای محاسباتی رو در زمان کم و دقت بالا حل کنین…تستای محاسباتی معمولا مربوط به چند مبحث میشه …استوکیومتری ، تعادل،آنتالپی،و سینتیک …. در تعادل باید مواظب باشین که حجم ظرف چند لیتره مثلا و شاید چیز دیگه ای اون وسط داده باشن که محاسبات رو راحت تر یا سخت تر میکنه… در مورد آنتالپی هم باید مرد محاسبات باشین …. همه اعداد تو این قسمت اعشاری اونم خفن هستن … باید خیلی تمرین کرده باشین… مخصوصا اگه آنتالپی پیوند رو بدن بعد از خط زدن پیوندهای مشترک بین دو طرف باید ضرب و جمع انجام بدین… تنها راه خوب عمل کردن تو این تستا اینه که در سخت ترین شرایط بتونین این تستارو با آرامش ،دقت و سرعت بالا حل کنین و برای این مقصود باید تا میتونین از این تستا حل کنین.
سوال :آیا میتوان با توجه به ضریب بالای درسهای اختصاصی، زمان بیشتری را به این درسها اختصاص داد و به درسهای عمومی کمتر اهمیت داد؟
جواب:اگرچه ضریب درسهای اختصاصی بیشتر است اما درسهای عمومی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. ساعت مطالعهی درسهای اختصاصی و عمومی باید متعادل باشد. اگر حدوداً هفتهای 35 ساعت درس میخوانید باید حدود 24 ساعت درسهای اختصاصی و حدود 11 ساعت درسهای عمومی را بخوانید.