• خانه
  • رشته توانبخشی چیست؟

رشته توانبخشی چیست؟

رشته توانبخشی چیست؟

با عرض احترام و ادب مضاعف خدمت دانشجویان تمامی رشته های دانشگاهی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی 🙏❤️ ، باید ب اطلاعتون برسونیم که رشته های توانبخشی ، یه مقدار جریانشون با دیگر رشته ها علی الخصوص رشته های پیراپزشکی متفاوته 😅☝️

ببینید بچه ها ، چندین و چند دلیل موجه وجود داره که میتونه شما رو وادار کنه از اینکه توی همچین رشته ای وارد شدین ، خدا رو واقعا شکر کنید. 🤲☺️

۱. ببینید بعضی از رشته ها هستن که به فارغ التحصیلان 👨‍🎓👩‍🎓 اون ها ، کارشناس های پروانه دار گفته میشه.
این موضوع یعنی چی؟ یعنی شما به محض فارغ التحصیل شدن از دانشگاه و به فاصله کمی ، کد نظام پزشکی معتبر ، مجوز تاسیس مطب و کلینیک 🏥 و مهر مخصوص به خودتون 🔖 رو دریافت می‌کنید. این شرایط در مقایسه با بقیه فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقطع کارشناسی واقعا نادر و البته فوق العاده ارزشمند هست 🥰👌.

۲. موضوع بعدی که میخوایم راجع بهش حرف بزنیم ، موضوع همین مسئله استقلال کاری هست.
در همین حد بدونید که خودتون آقا (یا خانم 😉💪) خودتون خواهید بود.
شما نه تنها زیر نظر کسی کار نمیکنی بلکه این قابلیت و اجازه رو داری که از فارغ التحصیلان دیگر رشته های مرتبط هم در هر مقطعی (کارشناسی ، ارشد یا حتی دکتری) استفاده کنی تا زیر نظر شما مشغول به کار بشن 🤙)

 

۳. دوستان ، موضوع بعدی درباره ظرفیت های رشته های توانبخشی هست. ببینید عزیزان مهم ترین عامل در جذب و مشغول به کار شدن در بازار کار ، درآمد و میزان کسب حقوق و جایگاه اجتماعی مناسب ، گردش کار و باز بودن مسیر برای فعالیت و همچنین “تضمین آینده” هر رشته ای رو ، تعداد جمعیت فارغ التحصیلان اون رشته تعیین میکنه.

همونطور که میدونین رشته های توانبخشی اصلا پذیرش دانشگاه آزاد و سایر پذیرش ها مثل موسسات عالی علمی کاربردی و … رو ندارن و فقط و فقط جذب دانشجو توسط دانشگاه های سراسری و به ۲ صورت روزانه و پردیس انجام میشه و سایر پذیرش ها براشون وجود نداره.
فکر نمی‌کنم دیگه لازم به ذکر باشه که هر دانشگاه علوم پزشکی هم رشته های توانبخشی رو نداره و در نهایت ظرفیت پذیرش رشته کاردرمانی به صورت میانگین حدود ۲۷۰ الی ۳۰۰ نفر در هر سال هستش.
طبق آماری که من میخوام بهت ارائه کنم ، تا امسالی که شما وارد این رشته شدی ، تعداد فارغ التحصیلان بالینی این رشته (بالینی یعنی مثلا اینطور نباشه که مدرک گرفته باشه ولی به کار مشغول نباشه ، حتما مشغول به کار باشه) حدود ۳۰۰۰ الی ۳۵۰۰ نفر هستن ؛ در صورتی که آنچه نیاز این جامعه و نیاز این جمعیت از مردم هست بسیار فراتر از این حرفاست (۳ الی ۴ برابر یعنی در حدود ۹۰۰۰ الی ۱۲۰۰۰ ارگوتراپیست تا سال های پیش رو.)پس خیالتون راحت باشه که این رشته اشباع نشده و هر لحظه فکر و خیال اینکه چه قراره در آینده به سر شما بیاد در ذهنتون تکرار نمیشه.

۴. ببخشید مورد بالا یکم جدی شد 😂🥱 ، مورد چهارم هم این که میزان تماس شما با بیماری ، ترشحات داخلی بیمار (خون ، مدفوع و …) و آلودگی ها و عفونت هایی که علی الخصوص داخل بیمارستان ها ، آزمایشگاه ها و اتاق های عمل وجود دارند بسیار بسیار کمه و از این رو خیالتون راحته که حداقل خون یا چیز دیگه ای نمیبینید یا خیلی کم باهاشون در تماس هستید😉. (هرچند در فیلد کودکان ممکنه که مثلا به دلایلی که بیشتر مرتبط با گفتار و بلع کودک میشه ، بزاق دهانشون بی اختیار سرازیر بشه ولی از قدیم گفتن دهن بچه گلههه ، گل! 😂🌺)
همچنین به خاطر اینکه مراجعین شما ، اغلب مبتلا به بیماری های داخلی و عفونی نیستند ، کمتر امکان داره که مریض 🤒 بشین.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *