-
9 دیدگاه
-
admin
-
16 مهر 1401
انواع روش ها و تکنیک های تست زنی برای کنکور
نحوه طراحی سوالات کنکور به صورت چهارگزینه ای است که بسیاری از داوطلبان شرکت در این آزمون، به علت عدم آشنایی درست با تکنیک های کاربردی تست زنی، موفق به کسب نتیجه مطلوب در کنکور نمی شوند یا دائما با مشکل کمبود وقت مواجه می شوند. لزوما نمی توان گفت دانش آموزانی که در امتحانات مستمر و پایانی مدرسه نمره قابل قبول و ممتازی کسب می نمایند، عملکرد مطلوبی نیز در کنکور سراسری خواهند داشت. چرا که نحوه برخورد با سوالات تشریحی و تستی تفاوت وجود دارد و اهمیت آشنایی داوطلبان با تکنیک ها و روش های صحیح تست زنی را مشخص میکند.
تست زنی مداوم و مستمر، موجب تثبیت آموخته ها، افزایش تمرکز و ارتقای توانایی مدیریت زمان می شود. در این مقاله می خواهیم تکنیک های تست زنی برای کنکور را کامل ببرسی کنیم تا شما بتوانید راحت تر با تست های کنکور کنار بیایین.
شیوه صحیح تست زنی در کنکور سراسری
آگاه باشید که سوالات کنکور سراسری، دارای یک سوم نمره منفی هستند. به این معنا که با هر جواب اشتباه، یک سوم از پاسخ های صحیح شما نیز به هدر می رود، به همین منظور لزوما باید مهارت تست زنی خود را جدی بگیرید. البته توجه به ضرایب دروس عمومی و اختصاصی در کنکور سراسری نیز تاثیر به سزایی در نحوه برخورد با سوالات کنکور دارد. پس باید تکنیک های تست زنی کنکور را خوب یاد بگیریم و از اونها استفاده کنیم.
از بهترین روش های تقویت تست زنی می توان به شرکت در آزمون های آزمایشی کنکور سراسری و استفاده از کتاب های تستی کمک آموزشی موجود اشاره نمود. تمامی این موارد زمانی منجر به موفقیت می شود که در کارتان استمرار داشته باشید و با تقویت تمرکز، اعتماد به نفس و کاهش نگرانی به روند آماده سازی خود برای شرکت در کنکور سراسری کمک نمایید.
- برنامه ریزی درسی و همچنین تمرین تست زنی می بایست به گونه ای انجام شود که نتیجه آن، تقویت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف متقاضی باشد. صرفا توجه به یکی از این دو موارد، منجر به از دست دادن شانس پاسخگویی صحیح به بخش قابل توجهی از سوالات آزمون سراسری می شود. برای برنامه ریزی حرفه ای میتوانید خود را به تیم سورین بسپارید برنامه ریزی نکردن یعنی برنامه برای شکست. برای استفاده از یک جلسه مشاوره رایگان عدد یک را به شماره 09333938062 ارسال کنید یا به صفحه مشاوره تحصیلی همه مقاطع مراجعه کنید.
- پاسخ دهی به مجموعه سوالات هر درس را دربازه زمانی کنترل شده ای انجام دهید. مدیریت زمان می تواند تاثیر به سزایی بر تراز کنکور هر داوطلب داشته باشد اما دقت کنید که مهم ترین هدف مدیریت زمان، پاسخگویی صحیح به بیشترین تعداد سوال در کمترین زمان ممکن است. برای افزایش سرعت تست زنی به مقاله افزایش سرعت تست زنی سایت سورین مراجعه کنید.
- بعد از مطالعهی هر مبحث به ویژه مباحث مهم، حل تست برای آنها را در برنامهی مطالعاتی خود قرار دهید.
- هر روز تستهای چند درس مختلف عمومی و اختصاصی را تمرین کنید و تست بزنید.
- در انتخاب تست ها دقت کنید و تستهای کنکورهای سراسری را چندین بار تمرین کنید.
- مهمترین تستها را مشخص کنید و آنها را دوباره حل کنید.
- تست مجموعه ای حل کنید و مانند شرایط آزمون و در مدت زمان تعیینشده، تستهای کنکور را برای درسهای عمومی و اختصاصی انتخاب کرده و به آنها پاسخ دهید.
- بعد از حل تست، درصد هر درس را محاسبه کنید و برای آزمون هدف گذاری واقع بینانهای داشته باشید.
- تستهایی را که پاسخ ندادهاید یا اشتباه جواب دادهاید با دقت بررسی کنید و راهحل درست را یاد بگیرید و آنها را دوباره حل کنید.
- قبل از حل تست، درسنامهی کتاب یا جزوه، خلاصهنویسی و نکته برداری های تان را مرور کنید تا مهمترینها برایتان یادآوری شوند. اگر برای خلاصه نویسی دروس مختلف دچار مشکل هستی میتونی روش های خلاصه نویسی را مطالعه کنی.
- حتما و حتما تکنیک های تست زنی برای کنکور را یاد بگیرین و در آزمون های آزمایشی و در تست زنی آن ها را تمرین کنید.
انواع تکنیک های تست زنی برای کنکور
در موارد متعدد مشاهده میشود دانش آموزان با وجود تسلط بر مفاهیم درسها به دلیل عدم مدیریت و نیز امتناع از به کارگیری تکنیک های تست زنی در فرایند پاسخ دهی به سؤالات، از نتیجهی خود رضایت کافی ندارند.
دانشآموز میتواند با بهرهمندی از تکنیکهای ساده اما مهندسیشده زحمات خود را به ثمر برساند.
- تکنیک ضربدر و منها: قرار دادن علامت ضربدر در کنار سؤال های وقتگیر و سؤال هایی که ممکن است با تمرکز بیش تر به جواب برسید و قرار دادن علامت منها در کنار سؤال هایی که اصلاً بلد نیستید. در پایان آزمون اگر وقت اضافه داشتید به سراغ سؤال هایی که کنار آنها علامت ضربدر گذاشتهاید بروید و هر تعداد از آنها را که توانستید حل کنید.
- تکنیک زمانهای نقصانی: ذخیرهی مقداری از وقت پاسخگویی به هر درس و استفاده از آن در پایان آزمون برای سؤالهایی که کنارشان علامت ضربدر گذاشتهاید.
🟢
دروس عمومی :
➖ پایان ادبیات 8:15
➖ پایان عربی 8:30
➖ پایان دینی 8:45
➖ پایان زبان 9⏰ 15 دقیقه تایم ذخیره شده برای مرور🟢 تجربی ها :
➖ پایان زمین شناسی 9:30
➖ پایان ریاضی 10
➖ پایان زیست شناسی 10:30
➖ پایان فیزیک 11
➖ پایان شیمی 11:30⏰ 40 دقیقه تایم ذخیره شده برای مرورریاضی ها:
➖ پایان ریاضی 10:15
➖ پایان فیزیک 11
➖ پایان شیمی 11:30
⏰ 40 دقیقه تایم ذخیره شده برای مرور
🟢 انسانی ها:
➖ پایان ریاضی و اقتصاد 9:45
➖ ادبیات و عربی اختصاصی 10:30
➖ تاریخ، جغرافیا و علوم اجتماعی 11
➖ فلسفه، منطق و روان شناسی 11:30
⏰ 30 دقیقه تایم ذخیره شده برای مرور
- تکنیک استراتژی بازگشت: شیوه و روش هر فرد با توجه به ویژگیهای شناختی خود، برای استفادهی بهینه از وقت ذخیرهشده در زمانهای نقصانی برای سؤال های نشاندار شده با تکنیک ضربدر و منها. درواقع برخی تمایل دارند در وقت ذخیرهشده به سراغ درسی که در آن قویتر هستند بروند و برخی به سراغ درسی که ضریب بالاتری دارد و…
- تکنیک دو خودکار: تکنیک دو خودکار یکی از تکنیک های تست زنی بسیار کاربردی هست که ابتدا تست ها را با یک رنگ خودکار و با در نظر گرفتن زمان مشخص حل کرده و بعد همان تستها را با خودکار رنگ دیگری، بدون در نظر گرفتن زمان از اول حل کنید. هدف روش اول تنظیم زمان است و این که در زمان مشخص به چند سؤال میتوانید پاسخ دهید و هدف روش دوم آموزشی است و این که شما با آرامش و بدون توجه به زمان، فقط بر روی حل تست تمرکز خواهید کرد.
چگونه روش های تست زنی را یاد بگیریم
⚠️ برای مطلب تست بزن تا تکنیک های تست زنی را خوب یاد بگیری ✔️
👈 اینکه حس یاد نگرفتن یا فراموشی مطالب واقعيه يا نه با تست مشخص میشه ✍
- اگه موقع تست زنی به مشکلی نخوردی یعنی کامل یاد گرفتی.
- اگه خوب تست نمیزدی شاید اینجا لازمه دوباره بخونی و مرور کنی 📖
⚠️ حجم زیاد نخون 🙇🏼♀
👈 حس میکنی وسواس داري يه فصل رو كامل نخون .
هر فصلو به بخشهای کوچکتر تقسیم کن 📑 و بعد خوندن هر بخش تست بزن تا هم تستاشو زدی و هم مطمئن شی یادگرفتی و نیاز به دوباره خونی نیس 📚
⚠️ تايم زياد نخون ⏱
👈 تایم خوندن هر درس رو طولانی نگیر ⛔️
مثلا بجای خوندن 2 ساعت مدام رياضی ، ۱ ساعت صبح و ۱ ساعت شب باشه
این باعث میشه مغزت بدونه شب به همین مطلب بر میگرده و جا داره برای مرور و راحت تر ازش جدا بشی و برى سراغ درس بعدی…
- ترتيب تست آسون به سخت را رعایت نمیکنی 🤨
- همه تستا رو یه جا میزنی و چشم باز میکنی میبینی کل روز ۳۰۰ تا تست شیمی زدی ولی کامل تحلیل نکردی ! 🤦♀
- تو زدن تست آموزشی زیاده روی میکنی 😬
👈 استانداردش ۲۰، ۳۰ تاست.
- مدادت رو گذاشتی لای پاسخنامه و همش میخوای جوابشو نگاه کنی ببینی درست زدی و خودت دست به قلم نمیشی حل کنی 🤕
- تست زماندار رو با زمان های استاندارد کنکوری نمیزنی ☹️
- جواب تست هارو روی کتاب علامت میزنی از هول حلیم میفتی تو دیگ 😭
- از ترس تموم شدن تستا، برای تحلیل تست کم کاری میکنی.
اهمیت تست زنی در کنکور سراسری
مواردی که در بخش های قبل عنوان شد ممکن است به ظاهر آسان باشند و تصور کنید که قطعا از عهده آن برخواهید آمد اما باید بگوییم که جو رقابتی جلسه آزمون بر همگان وارد است و حتی بر روی داوطلبان مسلط به آزمون هم می تواند تاثیر گذار باشد، چه برسد به این که مهارت تست زنی و تکنیک های تست زنی را در خود هم تقویت نکرده باشید! از همین رو لازم است، قبل از فرا رسیدن زمان برگزاری کنکور سراسری شرایطی را جهت به کار بردن تمام نکات مذکور برای خود فراهم سازید.
داشتن آمادگی کافی برای پاسخ دهی به سوالات تستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال، ممکن است در شرایط روحی و جسمی خاصی، قادر به حل کردن تعداد زیادی سوال سطح بالا باشید اما در وضعیتی دیگر، پرسش های متوسط نیز شما را به چالش بکشد. اگر بتوانید، همواره شرایط آمادگی و تسلط خود را به نحوی قابل قبول حفظ نمایید، می توانید خود را برای موفقیتی بزرگ آماده کنید که همین مسئله نیز مستلزم صرف انرژی، زمان و تمرکز بالایی خواهد بود. همچنین توصیه می شود که در این مسیر پر پیچ و خم، بهره گیری از مشاوره کنکور سراسری را فراموش نکنید و از تجربه مشاوران خبره و رتبه های برتر اکادمی سورین استفاده نمایید. برای مشاوره کنکور سراسری عد یک را به شماره 09333938062 ارسال کنید تا کارشناسان ما خیلی سریع با شما تماس بگیرند، تا از یک جلسه مشاوره رایگان استفاده کنید.
- در این راستا توصیه می شود که قبل از شروع به تست زنی، ابتدا مفاهیم را به خوبی درک کنید. تا زمانی که مفهوم مبحثی را ندانید با سوالات آن نیز غریبه خواهید بود. طرح ریزی برنامه مطابق با بودجه بندی کنکور به شدت موثر است. از روش های مطالعاتی مختلفی بهره بگیرید و خلاصه نویسی، یادداشت برداری، نت برداری و… را برای دوران جمع بندی کنکور فراموش نکنید.
- در منزل به حل تست های متنوع بپردازید و از سوالاتی که ظاهر سختی دارند نترسید. اگر در مدت زمانی که هم اکنون در اختیار دارید، نتوانید با دشواری ها مقابله کنید، هرگز توانایی رسیدن به اهداف خود را نخواهید داشت.
- از حل سوالات پیچیده سر باز نزنید و این را بدانید که تمام سوالات کنکور که آسان نیستند. هر چه بیشتر با سوالات آشنا باشید موفق تر خواهید بود.
- سرعت عمل در عین دقت، بسیار اهمیت دارد. جهت افزایش سرعت عمل خود، زمان زیادی را صرف تست زدن نمایید.
- اگر در پرسش هایی که در منزل به حل آن ها می پردازید نکته ای وجود دارد، اطراف همان سوال یا جایی که دوباره به آن رجوع خواهید کرد، یادداشت نمایید. راه حل های جدید را به ذهن بسپارید و تلاش کنید که هر تست را با کمک چند روش حل نمایید.
- چنانچه جواب سوالی را نمی دانید، بی تفاوت از آن نگذرید، شاید یکی از سوالات کنکور همین باشد. به کتاب یا فردی که دانش لازم را دارد مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.
- شرکت در آزمون های آزمایشی تستی می تواند به افزایش مهارت شما در تست زنی و آشنایی با انواع سوالات کمک نماید.
- استفاده از منابع کمک آموزشی مناسب از جمله بهترین دی وی دی های کنکور که توسط موسسات آموزشی معتبر و اساتید شناخته شده تهیه شده باشد، یکی دیگر از عوامل افزایش تسلط بر روی مباحث و آشنایی با تکنیک های تست زنی محسوب می گردد.
- از آن جا که بسیاری از سوالات کنکور، بر اساس یک روال روتین و مشخص طراحی می شود، انتظار مطرح شدن برخی تست ها را هر ساله در این آزمون بزرگ خواهیم داشت. این نکته را در حین درس خواندن می بایست در نظر بگیرید و مباحث ستاره دار (دروسی که احتمال طراحی سوال از آن ها زیاد است) را مشخص نموده و با تکرار و تمرین، تسلط خود را به طرز قابل توجهی افزایش دهید.
- در حین تست زنی سعی کنید که کمترین مراجعه را به پاسخنامه تشریحی داشته باشید. این نکته به ظاهر ساده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا استفاده از پاسخنامه تشریحی، اراده داوطلب و خلاقیت ذهن او را کاهش داده و احتمال پاسخگویی به سوالات جدید را کم می کند. تنها در شرایطی به پاسخنامه مراجعه کنید که هیچ راه حلی به ذهنتان نمی رسد یا به دنبال یادگیری روش های جدید و نو هستید.
- دروس کنکور را می توان به دو دسته تحلیلی (برخی قسمت های شیمی، فیزیک، ریاضی و…) و توصیفی (دروس عمومی و بسیاری از بخش های زیست شناسی) تقسیم نمود. داشتن آمادگی برای تست زنی دروس تحلیلی، نیازمند مطالعه کنکوری (و نه مطالعه تشریحی) است اما برای رسیدن به تسلط کافی بر دروس توصیفی، صرفا می بایست مباحث درسی مربوطه را چندین و چند بار مطالعه نمایید.
تصور اشتباهی که بسیاری از داوطلبان شرکت در کنکور سراسری دارند، این است که مطالعه را جدا از تست زنی کنکور می دانند. این دو مقوله، پیش نیاز و همراه یک دیگر هستند و نمی توان آن ها را مجزا در نظر گرفت. تست زنی، حلقه مفقود درس خواندن است و بدون اتکا به آن، نمی توان انتظار کسب نتیجه ای قابل قبول داشت. هدف از انجام تست زنی، علاوه بر تمرین آموخته ها و یادگیری نکات جدید، تثبیت نکات مهم و کشف علت طرح سوالات نیز می باشد. به این ترتیب که شما پس از مدتی می توانید تست های محتمل کنکور و مباحث بسیار مهم درسی را شناسایی کنید و این نکته را در مطالعه درسی خود لحاظ نمایید.
امبدوارم از خواندن مقاله انواع روش ها و تکنیک های تست زنی لذت برده باشید منتظر انتقاد و پیشنهاد های شما هستیم برای تعامل بیشتر با ما به گروه تلگرامی و اینستا گرام ما سر بزنید.
خیلی کامل و حرفه ای بود.
درسای عمومی برای ۱۴۰۳ حذف شده؟
درسای عمومی حذف شدن؟چه رشته هایی؟
عالی بود دستتون درد نکنه💯💯
تست آموزشی چند تا بزنم؟که خوب یاد بگیرم
خیلی کامل بود ممنون
ممنون بابت راهنمایی هاتون
میشه یه توضیح راجب تست های پوششی و آزمایشی بدید؟!
من خیلی تو تست زنی مشکل دارم بازم ازین مطالب بذارین